Gravity Forms

Gravity Forms: De ultieme oplossing voor geavanceerde WordPress formulieren

Gravity Forms: de naam alleen al roept beelden op van veelzijdige, geavanceerde en intuïtieve formulieren voor je WordPress-website. In dit artikel neem ik een diepgaande duik in deze krachtige plugin, van de kosten tot de uitgebreide mogelijkheden en waarom het de ideale keuze is voor geavanceerde formulieren.

Wat kost Gravity Forms?

Gravity Forms is een premium WordPress-plugin, wat betekent dat je een licentie moet aanschaffen om gebruik te kunnen maken van deze plugin. Hier zijn de beschikbare licentieniveaus en bijbehorende kosten:

 • Basis Licentie ($59): Dit instapniveau is geschikt voor één enkele website.
 • Pro Licentie ($159): Deze licentie is ontworpen voor gebruik op maximaal drie websites en omvat de Pro Add-Ons.
 • Elite Licentie ($259): Als je meer dan vijf websites hebt waar je Gravity Forms op wilt gebruiken, is de Elite-licentie ideaal. Het omvat zowel de Pro Add-Ons als de Elite Add-Ons voor extra functionaliteit.

Uitgebreide functionaliteit met Gravity Forms

Hoewel er veel gratis formulierplugins beschikbaar zijn, komt er een moment waarop je behoefte hebt aan meer geavanceerde functionaliteit. Dat is waar Gravity Forms schittert. Hier zijn enkele van de geavanceerde functies die Gravity Forms te bieden heeft:

 • Diverse Formuliertypen: Gravity Forms is niet beperkt tot eenvoudige contactformulieren. Met deze plugin kun je quizzen, enquêtes, vragenlijsten, bestelformulieren en meer maken. Bezoekers kunnen zelfs verschillende bestanden uploaden of gastberichten op je website plaatsen.
 • Uitbreidingsmogelijkheden: Er zijn talloze add-ons beschikbaar om de functionaliteit verder uit te breiden. Denk hierbij aan integraties met Payment Service Providers voor iDeal-betalingen, PDF-generatoren, en koppelingen met diensten zoals Slack, Postmark, of Dropbox.
 • Configureerbare Opties: Gravity Forms biedt uitgebreide configuratie-instellingen waarmee je volledige controle hebt over je formulieren, van de veldgedragingen tot meldingen bij het verzenden van het formulier.

De kracht van Gravity Forms in detail

Hier is een diepgaand overzicht van de functies die Gravity Forms zo indrukwekkend maken:

 • Aanpassing van Formulieren: Je kunt formulieren beschikbaar stellen op basis van datum, gebruikersrol, aantal inzendingen, en meer.
 • Conditionele Logica: Toon formuliervelden op basis van eerdere veldwaarden, waardoor je complexe formulieren kunt vereenvoudigen.
 • Datumkiezer: Voeg eenvoudig datumselectievelden toe aan je formulieren.
 • HTML-gebruik: Integreer HTML in je formulieren voor meer maatwerk.
 • Bestand Uploads: Laat gebruikers bestanden uploaden via je formulieren.
 • Drag-and-Drop Interface: Een intuïtieve interface voor het slepen en neerzetten van elementen.
 • Meerdere Pagina’s: Maak formulieren met meerdere pagina’s voor een gestructureerde ervaring.
 • Export en Import: Eenvoudige export- en importmogelijkheden voor formulieren.
 • Inzendingsoverzicht: Bekijk een overzicht van alle formulierinzendingen.
 • Registratie op de Front-End: Laat gebruikers zich registreren via formulieren op de front-end van je website.
 • Bestemmingsselectie per Formulier: Stel in naar wie het formulier wordt verzonden.
 • Anti-Spam Bescherming: Voeg honeypots of CAPTCHA toe om spam te voorkomen.
 • Uitgebreide Add-Ons: Officiële en externe add-ons voor verdere functionaliteit en integraties.

Standaard velden van Gravity Forms

Gravity Forms wordt geleverd met meer dan 30 standaard veldtypen, waaronder naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, radio-buttons, selectievakjes, tekstvelden en zelfs aangepaste HTML-velden. Elk veld is afzonderlijk configureerbaar en kan verder worden aangepast met extra add-ons.

Conditionele logica in Gravity Forms

Conditionele logica is een krachtige functie die je in staat stelt om formuliervelden op basis van voorwaarden weer te geven of te verbergen. Hierdoor kun je de informatie die gebruikers te zien krijgen en invullen, aanpassen op basis van hun eerdere keuzes, wat leidt tot overzichtelijke en relevante formulieren.

Geavanceerde bestelformulieren met Gravity Forms

Als je producten of diensten wilt verkopen zonder de complexiteit van WooCommerce, biedt Gravity Forms een uitstekend alternatief. Met de Pro-versie kun je eenvoudig PayPal-betalingen koppelen aan je formulieren. Voor iDeal-betalingen kun je gebruikmaken van Pronamic Pay of GF Mollie door Indigo.

Gravity Forms add-ons

Afhankelijk van het licentieniveau dat je kiest, krijg je toegang tot verschillende add-ons. Standaard kun je je formulier koppelen aan diensten zoals MailChimp, waardoor handmatige invoer van contactgegevens tot het verleden behoort. Andere standaardintegraties omvatten PostMark, Mailgun, iContact, Campaign Monitor, ActiveCampaign, AWeber, en meer.

Bij de Pro- of Elite-licentie krijg je toegang tot add-ons zoals 2Checkout, Advanced Post Creation, Authorize.net, Coupons, PayPal Payments Pro, Polls, Quiz, Stripe, Survey, Webhooks, en nog veel meer.

Is Gravity Forms de juiste keuze?

Gravity Forms is de perfecte keuze als je op zoek bent naar een krachtige en flexibele formulierplugin voor WordPress. Als je alleen een eenvoudig contactformulier nodig hebt, is Gravity Forms misschien wat uitgebreid, en kun je beter kiezen voor eenvoudigere oplossingen zoals Ninja Forms. Maar als je geavanceerde formulieren wilt ontwikkelen met veel flexibiliteit, dan is Gravity Forms absoluut de juiste keuze.

Haal meer uit Gravity Forms

Wil je het uiterste halen uit Gravity Forms maar weet je niet waar te beginnen? Of wil je gewoon een formulier op je website integreren maar weet je niet hoe? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Ik help je graag om Gravity Forms optimaal te benutten en formulieren te maken die aan al je behoeften voldoen.