WordPress website
optimalisatie

Wil je het beste uit je WordPress-website halen en ervoor zorgen dat deze snel laadt, goed presteert en gemakkelijk vindbaar is voor zoekmachines? ik help je graag bij het optimaliseren van je website.

Haal het beste uit je website met professionele optimalisatie!

Als ervaren WordPress-expert help ik je graag bij het optimaliseren van je website, zodat je meer bezoekers trekt en hoger scoort in Google Pagespeed Insights en in de zoekresultaten.

WordPress optimalisatie zorgt voor een snellere laadtijd

Met een snelle en goed geoptimaliseerde website verbeter je niet alleen de gebruikerservaring, maar zorg je ook voor een lagere bounce rate en hogere conversie.

WordPress optimalisatie zorgt voor een betere score in PageSpeed Insights

Zoekmachines waarderen snelle websites en belonen deze met hogere rankings in de zoekresultaten. Hierdoor ontvang je meer organisch verkeer.

WordPress optimalisatie zorgt voor een hogere conversie

Een geoptimaliseerde WordPress-website kan resulteren in een hogere conversieratio en meer omzet door bezoekers aan te moedigen om actie te ondernemen.

Waarom WordPress website optimalisatie belangrijk is

De snelheid van je website is van cruciaal belang voor een optimale gebruikerservaring en het succes van je online onderneming. Een snelle website heeft een directe impact op de tevredenheid van bezoekers, de conversieratio en de positie in zoekresultaten. Ik ben als WordPress expert gespecialiseerd in WordPress optimalisatie. Wat ik minimaal doe om je website te optimaliseren?

Caching

Ik installeer een caching-plugin en zal deze configureren. Door veelgebruikte elementen op te slaan in de cache laden de pagina’s sneller.

Afbeelding optimalisatie

Ik comprimeer en pas de afmetingen van de afbeeldingen waar nodig aan om de laadtijd te verminderen en dit uiteraard zonder kwaliteitsverlies.

Minificatie van bestanden

Ik verklein HTML, CSS en JavaScript-bestanden door onnodige spaties en regels te verwijderen, hierdoor worden de laadtijden van deze bestanden verkort.

Browser caching

Ik stel caching-regels in op de server om de snelheid van herhaalbezoeken te verbeteren hierdoor worden bepaalde elementen lokaal op geslagen en laad de pagina sneller in bij een tweede bezoek.

Hosting optimalisatie

Ik analyseer de hosting van je website en geeft hierover advies. Op een geoptimaliseerd platform, zoals WPX geniet je van optimale serverprestaties waarmee de laadtijden worden geminimaliseerd.

Database optimalisatie

Ik optimaliseer de database van je WordPress-website door onnodige gegevens, zoals oude plugin-gegevens en tijdelijke invoeren, te verwijderen. Dit verbetert de efficiëntie en laadsnelheid van je website.

Cloudflare-instellingen

Ik koppel je site aan Cloudflare en stel deze voor je in. Cloudflare wordt gebruikt voor caching, content delivery networks (CDN), en beveiligingsverbeteringen voor een snellere en veiligere gebruikerservaring.

Plugin-analyse

Ik beoordeel grondig het gebruik van de huidige plugins op je website om ervoor te zorgen dat ze efficiënt en compatibel zijn. Ik bekijk of er langzame of verouderde plugins zijn die de prestaties kunnen beïnvloeden.

Afbeeldingsoptimalisatie

Afbeeldingen kunnen de laadtijd van je WordPress website vertragen, wat invloed kan hebben op de gebruikerservaring en de ranking in zoekmachines. Bij het optimaliseren van afbeeldingen wordt gekeken naar het formaat, de compressie en de caching van de afbeeldingen om ervoor te zorgen dat ze zo min mogelijk impact hebben op de laadtijd van de website, met behoud van de kwaliteit.

Caching plugin

Caching van een WordPress website is een methode waarbij tijdelijke gegevens worden opgeslagen om de laadtijd van de website te versnellen. Door het gebruik van een caching plugin kan een statische versie van de website worden opgeslagen, zodat de server minder werk hoeft te doen bij het ophalen van de pagina. Hierdoor wordt de website sneller geladen en wordt de gebruikerservaring verbeterd.

Juiste hosting

De juiste hosting is van groot belang voor een optimale WordPress website. Een goed hostingpakket biedt voldoende serverbronnen, zoals CPU, RAM en opslagruimte. Veel websites draaien op goedkope ‘shared’ hostingpakketten waarbij deze resources gedeeld worden. Dit is vaak een belangrijke oorzaak van een langzame website. Kies je WordPress hosting daarom met zorg uit.

Minificatie van bestanden

Minimaliseren van HTML, JS en CSS is een proces waarbij de bestandsgrootte van deze code wordt verminderd, zonder dat de functionaliteit van de website worden aangetast. Het minimaliseren van de code kan de laadtijd en prestaties van de website verbeteren.

Plugin-analyse

Als je website veel plugins gebruikt kan dit de laadtijd van je website aanzienlijk vertragen. Om de snelheid van je website te optimaliseren, is het daarom belangrijk om te kijken welke plugins echt nodig zijn en welke overbodig zijn. Hoe minder plugins, hoe beter.

WP-cron

Afhankelijk van de hoeveelheid verkeer die je site krijgt, kan deze ingebouwde WP cron de laadtijden van je site negatief beïnvloeden. Een goede aanpak is om WP-Cron uit te schakelen en in plaats daarvan een systeem-cron in te stellen op server niveau.

Database optimaliseren

Hoe groter de database is, hoe langzamer de website . Het opschonen van de database en het optimaliseren van de WordPress website is een belangrijke stap om de prestaties van de website te verbeteren.
Het opschonen van de database omvat het verwijderen van alle onnodige gegevens om de database efficiënter te maken.

Cloudflare

Cloudflare is een content delivery network (CDN) dat kan worden geïntegreerd met een WordPress website om de prestaties en beveiliging te verbeteren. Door Cloudflare te gebruiken, kan de website worden versneld door het gebruik van geavanceerde caching, compressie en het optimaliseren van afbeeldingen. Bovendien biedt Cloudflare extra beveiligingslagen, zoals bescherming tegen DDoS-aanvallen, botverkeer en SQL-injecties.

Browser caching

Browser caching is een techniek waarbij statische bestanden, zoals afbeeldingen, CSS en JavaScript, tijdelijk op de computer van de bezoeker worden opgeslagen nadat deze de website heeft bezocht. Wanneer de bezoeker de website opnieuw bezoekt, hoeft de browser niet alle bestanden opnieuw van de server te downloaden waardoor de laadtijd van de pagina aanzienlijk wordt verkort.

Veel gestelde vragen over WordPress optimalisatie

Ja zeker, ik bied veilige en geoptimaliseerde hosting voor WordPress websites, inclusief SSL, Mailgun SMTP en Redis of FastCGI cache. Gegarandeerd snel!

Cloudflare biedt zowel gratis als premium (betaalde) plannen aan. Het gratis plan biedt al aanzienlijke voordelen, waaronder content delivery network (CDN)-functionaliteit, beveiligingsfuncties en DDoS-bescherming. Dit is vaak voldoende voor de meeste WordPress-websites. Een pro abonnement kost $20,- per maand.

Een Content Delivery Network (CDN) is een netwerk van servers die zijn geoptimaliseerd voor het leveren van web-bestanden en files, zoals afbeeldingen, scripts en stijlen, aan gebruikers op basis van hun locatie. Het doel van een CDN is om de laadtijd van een website te verminderen en de algehele prestaties te verbeteren door de afstand tussen de server en de gebruiker te verkorten.

Lazy loading betekent letterlijk lui laden. Het zorgt ervoor dat afbeeldingen en video’s alleen worden geladen wanneer een gebruiker naar beneden scrolt en ze in het zichtveld komen. Hierdoor wordt de laadtijd van een webpagina verkort en bespaar je data.

WP-cron is een functie in WordPress die lijkt op een digitale assistent voor je website. Het wordt gebruikt om geautomatiseerde taken op gezette tijden uit te voeren, vergelijkbaar met een alarmklok die afgaat wanneer je hem instelt. Deze taken kunnen variëren van het publiceren van geplande berichten en het verwijderen van oude spamreacties tot het bijwerken van plugins en thema’s.

Stel je voor dat je een blog hebt en je wilt elke dag om 08:00 uur een nieuw artikel publiceren. WP-cron zorgt ervoor dat dit automatisch gebeurt, zodat je niet elke ochtend handmatig het artikel hoeft te publiceren. Het is ook verantwoordelijk voor het verwijderen van tijdelijke gegevens, zoals oude automatisch opgeslagen berichten of cache-bestanden, om je website opgeruimd en snel te houden.

Kies jij ook voor WordPress website optimalisatie?

Neem dan gerust contact op via mail of telefoon.