6 Redenen om Gutenberg te verkiezen boven pagebuilders zoals Oxygen, Elementor, Divi of Beaver Builder

Binnen WordPress zijn er verschillende tools beschikbaar om je te helpen bij het bouwen van aantrekkelijke en functionele websites. Terwijl pagebuilders zoals Oxygen, Elementor, Divi en Beaver Builder populair zijn geworden, is het de moeite waard om ook WordPress Gutenberg te overwegen als een krachtig alternatief voor het bouwen van je website. Hier zijn vijf overtuigende redenen waarom je WordPress Gutenberg zou moeten overwegen in plaats van deze pagebuilders:

Naadloze Integratie en Onderhoud

WordPress Gutenberg is de officiële block editor die is ingebouwd in het WordPress-platform. Dit betekent dat het naadloos integreert met WordPress zelf, waardoor je minder zorgen hebt over compatibiliteitsproblemen of bloatware. Pagebuilders van derden vereisen vaak extra plug-ins, wat kan leiden tot problemen met updates en prestaties.

Lichtgewicht en Snelle Laadtijden

Pagebuilders hebben de neiging om uitgebreide functionaliteit en vele opties te bieden, maar dit kan resulteren in zwaardere code en tragere laadtijden voor je website. WordPress Gutenberg daarentegen is lichtgewicht en efficiënt, waardoor je website sneller kan laden en beter presteert, wat belangrijk is voor zowel gebruikerservaring als SEO.

Toekomstige Schaalbaarheid en Updates

Het bouwen van een website gaat niet alleen over het heden, maar ook over de toekomst. WordPress Gutenberg, als een integraal onderdeel van het WordPress-ecosysteem, wordt voortdurend bijgewerkt en verbeterd om te voldoen aan nieuwe technologische ontwikkelingen en trends. Dit verzekert de schaalbaarheid en duurzaamheid van je website op lange termijn

Beheersing van het Document Object Model

Overmatig gebruik van het Document Object Model (DOM) kan leiden tot langzamere pageloads en een mindere prestatie van je website. Pagebuilders neigen ertoe om complexe DOM-structuren te genereren, wat resulteert in een zwaardere codebasis en langzamere interacties. WordPress Gutenberg maakt gebruik van efficiënte DOM-manipulatie, waardoor de prestaties worden geoptimaliseerd en de gebruikerservaring verbeterd.

Minimalisatie van Geneste DIV-elementen

Pagebuilders hebben soms de neiging om diep geneste DIV-elementen te genereren, wat kan leiden tot een ingewikkelde hiërarchie en onnodige complexiteit. Dit kan problemen veroorzaken bij het stylen van je website en kan de leesbaarheid van de code verminderen. WordPress Gutenberg streeft naar een meer gestroomlijnde en minder complexe HTML-structuur, wat resulteert in een schoner en gemakkelijker te onderhouden codebase.

Efficiënte Responsiviteit

Met de groeiende diversiteit aan apparaten en schermformaten is responsief ontwerp van cruciaal belang. WordPress Gutenberg is gebouwd met een focus op responsiviteit, waarbij block layouts en inhoud automatisch worden aangepast aan verschillende schermgroottes. Pagebuilders kunnen soms problemen veroorzaken met responsief ontwerp en consistentie op verschillende platforms.

Conclusie

Hoewel pagebuilders een scala aan opties en visuele mogelijkheden bieden, kan het gebruik ervan leiden tot overmatige complexiteit, tragere pageloads en code die moeilijker te onderhouden is. WordPress Gutenberg benadrukt daarentegen snelle prestaties, efficiëntie en een gestandaardiseerde codebase. Bij het kiezen van de juiste tool om je website te bouwen, is het belangrijk om te overwegen hoe deze factoren van invloed kunnen zijn op de algehele prestaties en toekomstbestendigheid van jouw website.

me

Over Frank Schrijvers

Hey! Ik ben Frank Schrijvers, WordPress developer, webdesigner, vader en indoor climber. Ik ben het hart en de ziel van WPX en help je graag verder met je WordPress of WooCommerce website.

Heb je een leuk project en wil je met mij samenwerken?

Dat kan! Neem gerust contact op via mail of telefoon.