Toevoegen van een extra navigatieblok onder de paginatitel in GeneratePress

Introductie

GeneratePress is een populaire WordPress-thema dat flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden biedt. Als je een GeneratePress-website hebt en je wilt een extra navigatieblok toevoegen onder de paginatitel, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel leer je hoe je dit kunt doen met behulp van twee handige functies.

Stap 1: Het registreren van het blogmenu

Om te beginnen moeten we het nieuwe navigatiemenu registreren. Dit kunnen we doen door de eerste functie genaamd wpx_register_blog_menu aan ons thema toe te voegen. Deze functie maakt gebruik van de register_nav_menu-functie om het nieuwe menu genaamd “Blog Menu” te registreren.

add_action( 'init', 'wpx_register_blog_menu' );
/**
 * Add blog navigation
 */
function wpx_register_blog_menu() {

    register_nav_menu('blog-menu', __( 'Blog Menu' ));
}

Stap 2: Het toevoegen van het navigatieblok onder de paginatitel

Nu we het menu hebben geregistreerd, kunnen we doorgaan naar de volgende stap. We willen het navigatieblok onder de paginatitel weergeven, dus voegen we de tweede functie genaamd wpx_blog_title toe aan ons thema. Deze functie wordt aangeroepen met behulp van de generate_before_main_content-hook en bevat de logica om het navigatieblok weer te geven op specifieke pagina’s, zoals de startpagina, categoriepagina’s en zoekresultatenpagina’s.

add_action( 'generate_before_main_content', 'wpx_blog_title', 1 );
/**
 * Blog header with title and navigation
 */
function wpx_blog_title() {
    if ( is_home() || is_category() || is_search() ) {
        wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'blog-menu' ) );
    }
}

Stap 3: Aanpassingen naar wens

Nu je de twee functies hebt toegevoegd, wordt het nieuwe navigatieblok onder de paginatitel weergegeven op de gewenste pagina’s. Je kunt het uiterlijk van het navigatiemenu aanpassen door het menu-itemstijlen in je CSS aan te passen. Je kunt ook de plaatsing van het navigatieblok wijzigen door de hook generate_before_main_content aan te passen naar een andere gewenste hook.

Conclusie

Het toevoegen van een extra navigatieblok onder de paginatitel op een GeneratePress WordPress-website is eenvoudig met behulp van de bovenstaande functies. Door het registreren van een nieuw navigatiemenu en het toevoegen van de juiste hook en voorwaarden, kun je het gewenste resultaat bereiken. Vergeet niet eventuele aanpassingen naar wens toe te voegen om het navigatieblok volledig aan te passen aan de stijl van je website. Veel succes!

me

Over Frank Schrijvers

Hey! Ik ben Frank Schrijvers, WordPress developer, webdesigner, vader en indoor climber. Ik ben het hart en de ziel van WPX en help je graag verder met je WordPress of WooCommerce website.

Heb je een leuk project en wil je met mij samenwerken?

Dat kan! Neem gerust contact op via mail of telefoon.